Hopp til hovedinnholdet

Vil mor akseptere kjæreste fra Kenya?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jente på 14 år min moder er rasist og kaller svarte folk for niggers, jeg tolerere det men jeg har bare et problem jeg er forelske i en gutt fra kenya. Hva skal jeg gjøre kommer hun til å akseptere hann? :(

Besvart 16.01.2019 12:57
 

Svar
Hei

Det er ikke så lett når familien ikke godtar kjærester eller den man er forelsket i. Det er heller ikke lett med familie som er rasistiske eller kommer med rasistisk uttalelser. Selv om du tolerer det går det kanskje an å utfordre moren din. Er det andre i familien enn deg som reagerer på uttalelsene til moren din kan du kanskje alliere deg med dem og forklare henne hvorfor det ikke er greit å snakke om andre folk på den måten hun gjør. Hvis du trenger hjelp til å argumentere kan du bruke Norsk folkehjelp sin myteknuser, eller ung.no sine sider, for eksempel om hatprat.

Det går dessverre ikke an å svare på om moren din kommer til å akseptere gutten du er forelsket i. Det vet du ikke før du har prøvd å få henne til å akseptere ham. Noen ganger blir folk litt mindre rasistiske når de faktisk blir kjent med noen som har en annen bakgrunn enn dem selv.

Lykke til!

Hilsen Antirasistisk Senter i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Får du lov til å ha kjæreste?

To som holder hender (colourbox.com)

De fleste unge i Norge har lov å ha kjæreste. Det er imidlertid mange unge som opplever at familien eller miljøet setter begrensninger når det kommer til det å ha kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rasisme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rasisme