Hopp til hovedinnholdet

Reise på egen hånd til Japan? 

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lenge hatt veldig lyst til å reise på egen hånd til Japan. Jeg har vært i Japan før, såmjeg vet hva jeg ankommer. Jeg er utrolig selvstendig, og er 100% sikker på at jeg ikke får hjemlengsel. Dessuten kan jeg basic japansk, som å beregne valuta, ha enkle samtaler om meg selv, eller å spørre etter hvor eller hva. Jeg tenker å reise på språkkurs, rundt 2 mnd, kanskje 1, sommeren etter at jeg fyller 15. Dette for å lære meg enda mer japansk. Er det noen norske selskap etc. som arrangeres noe sånt? Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt! 

Så gøy at du har lyst å reise til Japan! 
Hvis du vil reise på språkskole gjennom et selskap, har du flere muligheter. Mange selskaper opererer med ulike aldersgrenser. For ungdom under 18 er det vanlig å dra på en organisert språkreise. Her reiser du i en større gruppe sammen med andre ungdommer. Det er ofte organiserte fritidsaktiviteter i tillegg til språkopplæring, og du kan bo hos en vertsfamilie eller sammen med de andre i gruppen din. 

Hvis du vil reise mer på egen hånd finnes det rene språkkurs, hvor du organiserer reisen og bosted selv. Her bør du ta kontakt med de aktuelle selskapene og forhøre deg om aldersgrensen på kursene.

Så lenge du er under 18 har dine foresatte ansvar for deg. De aller fleste flyselskaper trenger foresattes godkjenning for at du skal kunne reise med dem, det samme gjelder språkskoler, de fleste hoteller og så videre. Det er derfor viktig at du diskuterer reiseplanene dine godt med dine foresatte. For mange kan det være lettere å si ja til et tryggere organisert opplegg enn at du reiser helt på egen hånd. 

Jeg legger ved en artikkel om det å reise alene før du er 18. 

Det finnes flere selskap som arrangerer språkreiser. Du kan for eksempel se på EF eller STS, som er noen av de mest populære.  

Håper dette svaret var til hjelp – og lykke til med reiseplanene! 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser