Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg reise til danmark alene når jeg er 16?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 14 år som lurer på aldersgrensen på noen ting. 1. Kan jeg reise til danmark alene når jeg er 16? Jeg har en vennine som bor der nå som sier st jeg kan bli hos henne hvis jeg skal til danmark. Hun har fått tillatelse av sine foreldre. Og jeg har tillatelse av mine foreldre. 2. Hvis noe skulle skje, sånn at jeg ikke kan bli hos henne, kan jeg da som 16åring overnatte på et hotell i noen dager?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du skal på reise, er det kanskje fly du skal reise med? De ulike flyselskapene kan ha egne regler om aldersgrenser, men i utgangspunktet er det ingenting i veien for at du kan bestille flybilletter og reise. Her må du mao. sjekke opp med selskapet dere skal fly med/reise med (ring eller sjekk hjemmesiden deres).

I utgangspunktet er det ingen aldersgrenser for å ta inn på et hotell, men noen hoteller opererer med en 18-års-grense. Dere må da med andre ord sjekke med det aktuelle hotellet dere planlegger å bo på.

På den annen side har foreldrene dine i utgangspunktet både rett og plikt til å ta avgjørelser for deg i personlige spørsmål, ut fra dine interesser og behov, frem til du er 18 år.Foreldrene dine skal før de tar en avgjørelse høre din mening, og meningen din skal på grunn av din alder tillegges stor vekt. Du skal også gis stadig større rett til å ta egne avgjørelser frem til du fyller 18 år.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser