Hopp til hovedinnholdet

hei vil gjerne jobbe frivillig i afrika vet dere om noen steder?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Beklager for om jeg satt spørsmålet under feil tema, men jeg visste ikke hva jeg skulle ta. Uansett - jeg er en jente på 17 år som prøver å finne alternativer for meg etter videregående (selv om jeg ikke er ferdig før 2019). Jeg har veldig lyst til å jobbe som frivillig i utlandet, kanskje særlig Afrika, men det som sjokkerte meg var at det eneste jeg kan finne var "arrangerte gladturer". Jeg vet jo at det er mye som skjer rundt i verden og vil gjerne gjøre noe med litt mer mening, som å jobbe med en organisasjon som hjelper med sult, eller drar rundt omkring for å fordele forsyninger osv. Men jeg finner ingen ting. Jeg lurte på om dere visste noen som vil ha arbeidskraften min, selv om jeg ikke har noen utdannelse? Jeg vet at å dra til et "katastrofeområde" er en stor psykisk påkjenning og ikke er risikofritt, men jeg tror virkelig jeg kan klare det og jeg vet hva jeg begir meg på. Tusen takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, så spennende at du vil jobbe frivillig i utlandet!

Du finner mange gode tips i artikkelen under svaret. Vi på UngInfo i Oslo har også samlet en rekke ulike organisasjoner du kan reise gjennom på denne siden.

Sjekk gjerne også: Rødekors. Norskfolkehjelp og Frivillig

Hvordan det frivillige arbeidet er lagt opp varierer veldig fra organisasjon til organisasjon, du finner nok et prosjekt som du også kan kombinere med å reise. Kom gjerne innom vårt kontor hvis du befinner deg i Oslo, så kan vi gjerne veilede deg videre.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer

Drømmer du om å jobbe frivillig?

EVS og ungdommer

For mange strander drømmen om å gjøre en frivillig innsats på deltakeravgifter og kostbare flybilletter. Europeisk volontørtjeneste gir unge mellom 18 og 30 år muligheten til å bo og jobbe i et annet land i 2-12 måneder, helt gratis.

Les mer

Jobb frivillig i utlandet - helt gratis!

Frivillig ungdom står på rekke ved et bord med bamser, matvarer og drikke. (www.colourbox.com)

Aktiv ungdom gir støtte til ungdom mellom 18-30 år som vil jobbe frivillig i et annet land, i en periode på opptil et år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise