Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst til å reise og oppleve verden, men jeg er ikke gammel nok. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, som du vet handler dette om reise. Har så uendelig lyst til å reise, reise til andre siden av jorden og oppleve verden. Er veldig reisevant. Problemet er at jeg bare er 16 år og det er forferdelig irriterende fordi jeg kan ikke reise ut av Europa alene. Har allerede reist til Karibien og andre plasser i Europa men det er så mye jeg vil oppleve. føler jeg sitter støkk her og at jeg ikke kan ta mine egne valg. Mamma vil aldri høre på meg når jeg gir ulike forslag til steder vi kan reise og jeg føler rett og slett at hun ikke bryr seg om det jeg vil. Jeg maser også en god del på henne men det hjelper ikke akkurat. Jeg elsker å reise og det er noe jeg har lyst til å gjøre resten av livet...men akkurat nå, føler jeg at jeg ikke kan gjøre noe. Det gjør meg på en måte trist. klarer ikke å vente 2 år :(((

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så gøy å høre at du har lyst til å reise og oppleve. Det finnes mange spennende steder rundt i verden, og jeg skjønner at du blir utålmodig og har lyst til å komme i gang så fort som mulig.

Det er mange som velger å reise når de er ferdige på videregående. Da kan du jobbe et halvt år eller et år først for å spare opp penger, og legge opp din egen drømmereise. To år kan virke lenge å vente, men det koster en del å reise rundt i verden, så det er lurt å planlegge en stund i forveien. 

Hvis ikke du og moren din blir enige om sted dere begge har lyst til å reise til, kan dette være en fin mulighet. Start med å se deg ut steder du har lyst til å dra til allerede nå. Prøv å fokusere på alt det fine du kan oppleve, heller enn at du ikke kan reise akkurat nå.

Håper du får mange fine reiseopplevelser i fremtiden, og at du får reise til de stedene du har lyst til. 

Hilsen redaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du ut i verden?

Jente planlegger reise (colourbox.com)

Studier, jobb eller frivillig arbeid i utlandet gir deg minner for livet og erfaringer du ikke finner hjemme.

Les mer

Les dette før du skal ut og reise!

Jenter i London (colourbox.com)

Har du husket alt? Det er mye du bør tenkte på før du skal ut å reise. Les mer om hva du bør tenke på her!

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise