Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å jobbe frivillig i Sør-Korea? 

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Er det mulig å jobbe frivillig i sør-korea? Hvis jaaa ? Får jeg hjelp fra stipend eller penger? Kan du være mulig å slutte hvis jeg liker ikke stede? jeg så en kaffe stede der du kan bor og jobbe 4 timer i en dag , men det står at man må kunne englesk.? Er ikke så flink i englesk,men kan komunnisere med folk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så spennende at du vil dra til Sør-Korea! Det tror jeg vil være mulig å få til, men det er en del variasjoner i pris. 

Du lurer på om det vil være mulig å avslutte oppholdet om du ikke trives, og det kan du absolutt. Jeg er imidlertid ikke sikker på hvor mye av kostnadene du vil få tilbakebetalt. 

Hvis du ser på nettsiden til GOAbroad.com, finner du en del alternativer i Sør-Korea. Det koster fra ca 4500 nok og oppover, avhengig av hvor og hvor lenge du vil reise. Du kan også sjekke om andre organisasjoner tilbyr noe i Sør-Korea, du finner en oversiktlig liste på UngInfo sine nettsider.

Du spør også om det er mulig å få noe økonomisk hjelp. Jeg kjenner ikke til noen sånn ordning dessverre. Alternativet ser ut til å være å tjene opp pengene på forhånd, eventuelt finne en organisasjon som ikke tar betalt. 

Videre lurer du på om man må kunne engelsk. Du sier at du kan kommunisere på engelsk og det burde holde. Dette avhenger selvfølgelig av hva slags arbeid du skal utføre. Dine engelskkunnskaper vi raskt bli bedre når du er i utlandet og bruker språket hver dag, så jeg ville ikke bekymret meg. 

Vil også anbefaler deg å kontakte Sør-Koreas ambassade, som kan sitte på nyttig informasjon om muligheten for frivillig arbeid i landet. Det kan også være smart å sjekke om Norges ambassade i Seoul har erfaring med og kjennskap til dette.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i utlandet? Dette bør du tenke på

Jente med to barn på stranden (www.colourbox.com)

Å jobbe frivillig i utlandet kan være krevende. Særlig hvis du ikke er godt forberedt.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid