Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vanskelig for å finne meg tilrette i Norge

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 15 år å jeg har det veldig vanskelig for tider pga har ikke venner å de jeg «har» er kun med meg på skolen å d er skjeldent pga de snakker om deres interesser osv! Så blir egt oversett å fryst ut av å til sånn har det vært siden barneskole at de aldri ber meg ut på noe osv. Men jeg lurte på om jeg kunne flytte fra Norge å til Jordan til søstra mi? Er det lov? Jeg skal gå på privatskole der for å lære å skirve arabisk fordi jeg klarer å snakke arabisk men ikkr lese og skrive?

Besvart 10.02.2019 23:01
 

Svar
Hei

Det er trist å høre at du ikke finner deg tilrette i Norge og at du ikke finner venner i klassen din. jeg skjønner at du kanskje også savner søsteren din i hjemlandet ditt, og at du helst vil dra dit. Samtidig er det kanskje ikke så lett, det er nok sikkert en god grunn for at dere har flyttet til Norge. Men uansett tenker jeg du må snakke med foreldrene dine om dette. Og at dere sammen må snakke med skolen. Dere kan enten snakke med læreren din, eller andre på skolen som du har tillit til. Du kan også snakke med helsesykepleier.  Ofte kan man finne løsninger som gjør at du trolig vil kunne få det bedre på skolen. Jeg vil anbefale at dere snakker med de på skolen veldig snart, og jeg ønsker deg masse lykke til. Husk at ofte kan ting bli bedre når man får litt støtte og noen som hjelper. 


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Slik er du en god venn!

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise