Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg reise med kjæresten? Han er 18, jeg 16 år.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 16 som har en kjæreste på 18. Vi har vært sammen i over et år, og han bor hos meg/familien min slik ting er nå. Dermed har vi fått et tidlig samboerskap. Vi trives veldig godt sammen og familien min liker han kjempegodt. Vi har med andre ord et seriøst forhold som ser ut til å vare. Det som er "konflikten" slik ting er nå, er at jeg har utrolig lyst til å reise nedover til Syden med han. Ikke for å feste og fly rundt i party-byer; men fordi jeg vil slappe av ved bassengkanten, stranda og spise gode middager. Jeg trenger ikke nødvendigvis måtte dra utenfor hotellområdet engang, jeg vil bare ha en "break" fra diverse problemer jeg har personlig. (snakker med psykolog om disse problemene, så alt er under kontroll.) MEN min mor er veldig streng når det gjelder reiser, og mener jeg ikke har LOV engang til å reise nedover uten en forelder/foresatt. Med tanke på at kjæresten min er 18, så har jeg tenkt at dette går bra men jeg finner ingen informasjon om hva som er lov og ikke. Jeg har funnet ut at fly tillater mindreårige reisende med foreldres tillatelse, men tillater hoteller flest dette? Går det an å berolige mamma på noen som helst måte om at dette går bra? Noen tips/råd? Jeg er ganske sikker på at det hadde gått veldig fint, med tanke på at ansvar er noe jeg har hatt hele livet og jeg er fornuftig med valgene mine. Hun har alltid stolt på meg og gjør det enda. Kan kjæresten min avgjøre noe siden han er 18, eller må jeg rett og slett bare vente til mamma "slipper" meg og lar meg reise? Mvh. Sydenklar jente!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Så lenge du er under 18 år, er det foreldrene dine som er ansvalig for deg og som slik kan avgjøre om du får reise til utlandet.

 

Jeg har sjekket med Star Tour, som har følgende regler for reiser når man er under 18 år:

Har du ikke fyllt 18 år ved utreisedatoen og skal reise uten foreldre må du ha skriftlig tillatelse fra foreldre eller foresatte. Unntaket er hos Thomson Airways der du må være 15 år (Kan ikke endres ved å søke)

• Skriftlig bekreftelse sendes Star Tour senest 30 dager før avreise, med

  en kopi av gyldig legitimasjon fra en av de foresatte.

• Du må ha med bekreftelsen til flyplassen for å vise ved innsjekking.

• Har du ikke bekreftelsen med deg får du ikke lov til å reise.

Om dere ønsker å bokke  fly og hotell separat, må dere sjekke hvilket regelverk som gjelder for de selskapene det gjelder, både flyselskap og hotell. Det varierer nok en del.

 

Norwegian skriver følgende på sitt nettsted: Ungdom som er 16 år eller eldre regnes som voksen.

Det koster jo en del å reise o gå bo/ spise og oppleve på reiser. Har dere snakket om hvordan du skal få finansiert dette?

 

Snakk med foreldrene dine og kjæresten din om dette, sammen vil dere kanskje finnne en løsning som kan være fint for alle. Ønsker dere lykke til med praten!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til deg som skal reise med vennegjengen

Ungdommer som løper ut i havet (foto: colourbox.com)

Skal du reise på pakketur på egenhånd? Her finner du gode råd du kan ha glede av før, under og etter turen din.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise