Hopp til hovedinnholdet

Mamma lar meg ikke sove hos kjæresten min. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13,5. Jeg og kjæresten min har hatt sex og mamma synes det er helt greit, siden jeg er klar for det. Men her om dagen spurte jeg hun om jeg kunne sove med kjæresten min og hun sa nei, HÆ! jeg kan jo ha sex men jeg kan ikke sove med han liksom! Det er helt rart ! Jeg er kjempe skuffet og lei meg! vet dere hvorfor jeg kan ha sex men ikke sove med kjæresten min?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dere har lyst til å sove med hverandre, men husk at dere på ingen måte er alene om å ikke få lov til det. 

Her tror jeg det er viktig å tenke på at det er flere ting enn sex hun kan bekymre seg for. Overnatting kan føre til at dere sover mindre når dere er sammen, eller at dere rett og slett ikke skal få tid til andre ting som lekser osv. Hun har helt sikkert sine grunner til å si nei, men jeg syntes også at du har rett til å få høre de grunnene. Kanskje kan det være et tips å spørre hvorfor hun ikke lar dere sove sammen, og ta det derfra? Hvis du respekterer hennes avgjørelse tror jeg det er større sjanse for at dere får lov senere.

Husk også at dere enda er unge. Det kommer en tid hvor det blir naturlig at dere overnatter sammen. Det er bare å gi det litt tid. 

Jeg legger ved en artikkel du kan se på. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er det OK å overnatte hos kjæresten?

To tannbørstrer og tannkrem (colourbox.com)

Mange ønsker å sove over sammen med kjæresten sin. Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Men foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine