Hopp til hovedinnholdet

Jeg har absolutt ingen valg eller rettighet i livet mitt. Min mor styrer alt jeg gjør. Ikke venner, klær, studier. Ikke nett kveld/natt i de siste 4-5 årene jeg er deprimert og lei. Jeg har et friår fordi jeg strøk i ett fag, og mor sier jeg er  håpløs og at jeg ikke har god framtid. Hun sier, jeg er bortkastet. Jeg er redd moren min, men pappa er helt motsatt. Jeg griner dag og natt. Jeg er utlending  som betyr strenge krav. Har lyst til å flytte, men jeg er redd fordi mamma sier hun ikke kommer til å kontakte meg noensinne. Vær så snill hjelp

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hjelp. Jeg har absolutt ingen valg eller rettighet i livet mitt. Min mor styrer alt jeg gjør. Jeg får ikke lov til å være ute med venner, velge hva jeg vil ha på meg, velge hva og hvor jeg vil studere. Jeg får heller ikke lov å være på nett om kvelden/natten, får da tar hun alle mine elektroniske ting som telefonen og pcen min. Jeg har nå gått gjennom dette de siste 4-5 årene og er ganske deprimert og lei. Det er totalt ikke greit å gjøre dette mot meg ettersom jeg ikke har gjort noen ting. Jeg har nå et friår fordi jeg strøk i ett fag, og moren min sier jeg er helt håpløs og at jeg har ingen god framtid. Hun sier rett og slett jeg er bortkastet. Jeg er redd for hva som skjer neste år da jeg velger å studere. Jeg er dritredd moren min, men pappa er helt motsatt. Hva skal jeg gjøre, jeg griner dag og natt. Jeg er utlending også som betyr jeg har strenge krav. Har veldig lyst til å flytte ut men jeg er redd fordi mamma sier hun ikke kommer til å kontakte meg noensinne. Vær så snill hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for t du kontakter Ung.no. Det her er ikke greit. Jeg anbefaler deg å ta kontakt med helsestasjon for ungdom der du bor. Der kan du snakke med helsesøster om det du sliter med. Enkelte helsestasjoner har og psykiatrisk sykepleier som kan være fine å snakke med. Kjenner du helsesøster på skolen kan du snakke med henne og få hjelp videre. Familievernkontoret har god mulighet til å hjelpe deg med å komme i dialog med mamma.Du er myndig og kan flytte fra familien dersom det er det du ønsker. Foreldrene kan ikke nekte deg, men du er avhengig av inntekter for å klare deg økonomisk.  Forstår at pappa er en annen person, snakk med han og forklar dersom det er mulig. Jeg legger ved en link som hjelper deg med å finne det nærmeste familievernkontoret.
www.bufdir.no/Familie/Finn_familievernkontor/
Håper det vil løse seg på beste måte for deg.
Se om du finner noe nyttige i artiklene jeg har lagt med

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det ditt ansvar å beskytte familiens ære?

Din oppgave?

Er familiens ære ditt ansvar? Må du overvåke dine søstre og passe på at de ikke gjør noe «dumt»? Må du straffe dem om de ikke oppfører seg slik familien ønsker eller har kjæreste?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine