Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være både norsk og amerikansk statsborger?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 17 år som ble født i USA og da fikk jeg automatisk et amerikansk statsborgerskap, men siden min mor er norsk så fikk jeg også et norsk statsborgerskap (min far ble født i USA og er en statsborger i USA og ikke i Norge). Jeg er da en person med dobbel statsborgerskap. Akkurat nå har jeg ett gyldig norsk reisepass og ett ugyldig (gammelt) amerikansk reisepass og jeg har lyst til å fornye det amerikanske. Jeg lurer da på om jeg kan fornye det gamle amerikanske reisepasset og beholde det norske? Fordi jeg har funnet ut at jeg kan både være norsk statsborger og amerikansk statsborger livet ut og da lurer på det jeg spurte om...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ved at du er født i USA, og har en norsk mor, har du fått rett til begge disse statsborgerskapene automatisk ved fødsel. Du kan derfor ha dobbelt statsborgerskap hele livet. Du kan derfor fornye det amerikanske passet ditt og samtidig beholde det norske.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Om statsborgerskap

Norsk pass (colourbox.com)

Et statsborgerskap vil si at du hører hjemme i et land. Når et barn blir født, blir barnet automatisk norsk statsborger hvis moren eller faren er norsk statsborger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine