Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha fått nikotinforgiftning hvis jeg er slapp og sliten

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg føler meg slapp og sliten hele tiden , jeg snuser mye 1 boks om dagen med ekstra stærk snus 15mg nikotin pr pose, kan jeg være nikotin forgiftet?? får jo i meg 300mg i døgnet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du snuser en boks med snus om dagen, og at du er slapp og sliten. Du lurer på om dette kan ha sammenheng med snusingen og nikotinforgiftning. Nikotinforgiftning gir andre symptomer enn du her beskriver. Vanlige symtomer er kvalme, svetting og svimmelhet. Nikotin er i seg selv et giftstoff, og det er derfor naturlig for kroppen å reagere på inntak av nikotin når man ikke er avhengig.  Når man blir avhengig av nikotin «tåler» kroppen nikotinen, med andre ord har kroppen vendt seg til et giftstoff den egentlig ikke tåler.

Du forteller at du er slapp og sliten hele tiden. Jeg kan dessverre ikke si noe spesifikt om hva det skyldes og om det har en sammenheng med snusbruken eller ikke. Generelt sett kan jeg si at hverken nikotinforgiftning eller daglig bruk av tobakk vanligvis fører til slapphet. Dersom dette er er noe som plager deg vil jeg anbefale deg å ta kontakt med legen din.

Nikotinet og stoffene i snusen påvirker  kroppen på mange ulike måter. For eksempel trekker blodårene seg sammen og hjertet må jobbe hardere for å pumpe blod ut kroppen. Det er litt forskjellig hvordan det oppleves når man slutter. Noen vil kjenne seg slapp og uopplagt mens kroppen venner seg til å leve uten nikotin. Andre sier de får mer overskudd og energi uten nikotin.

Du skriver også at du får i deg 300mg i døgnet, er det slik at dette er noe som bekymrer deg? Dersom du er bekymret for hvordan snusen påvirker kroppen din er det eneste og det beste du kan gjøre å slutte å snuse. Hvis du vil vite mer om snus og snusslutt kan du gå inn her:

snusslutt.helsenorge.no/

helsenorge.no/Helseogsunnhet/Sider/Gratis-app-for-royk-og-snusslutt.aspx

Dersom du vil snakke med noen om snusingen din kan du ringe Røyketelefonen 800 400 85. Hvis du ringer fra mobil kan vi ringe deg tilbake slik at det blir gratis, og du trenger ikke å si hva du heter.


Hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk