Hopp til hovedinnholdet

Hvor farlig er det å ta 100 rivotril

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hvor farlig er det at en rusmisbruker inntar 100 Rivotril på to dager ??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Toksisk dose Rivotril er for voksne ca. 20-30 mg. Ved store doser risikerer man hallusinasjoner, koma, respirasjonsdepresjon, hypotermi, takykardi og ev. hypotens. 

I felleskatalogen står det at "Overdosering av klonazepam (virkestoffet i Rivotril) er sjelden livstruende hvis det er tatt alene, men kan medføre apné, hypotensjon, kardiorespiratorisk depresjon og koma. Koma, dersom det oppstår, varer vanligvis noen få timer, men kan forlenges og være syklisk, spesielt hos eldre"

Du spør hvor farlig det er for en rusmisbruker å ta 100 rivotril på to dager. 100 rivotril på to dager er store mengder rivotril, uansett om det er snakk om 0.5 eller 2 mg tabletter. En så stor mengde kan absolutt være farlig. Om vedkommende også har tatt andre rusmidler, øker sjansen betraktelig for en dødelig overdose. Særlig om det er snakk om andre dempende midler som for eksempel alkohol eller opiater. Hvis du er i tvil om du eller noen andre har tatt for mye rivotril kan du ringe Giftinformasjonen på 22 59 13 00. Hvis det er fare for liv og helse, ring 113. Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler