Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å ta med seg snus til Danmark?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg og ei venninne skal til Danmark i sommerferien og skal ta fly. Det vi lurer på er om det er lov å ha med snus inn i danmark? Jeg har lest et sted at det er ulovlig eller blir sett på som et rusmiddel på samme måte som alkohol osv. utenfor Norge og Svergie. Og da blir vi litt bekymra. Lurest å ha det i kofferten eller i håndbagasjen da i så fall? Tusen takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dette spørsmålet er blitt besvart tidligere.

"§ 41. Forbud mot eksport av snus

Det er forbudt å eksportere snus til land som er medlem av det Europeiske Økonomiske Samarbeidsområde (EØS), og som har utferdiget forbud mot omsetning av snus.

Eksportforbudet gjelder ikke for snus som tas med av en reisende til dennes personlige bruk eller til gave for personlig bruk.

Med snus menes i denne bestemmelse tobakksvarer beregnet på oral bruk, laget helt eller delvis av tobakk, med unntak av de tobakksvarer som er beregnet på å røykes eller tygges."

Danmark er medlem av EØS, men en mindre mengde snus til personlig bruk er altså tillatt.

Det er likevel viktig at du gjør deg kjent med hvilke aldersgrenser som gjelder for tobakk/snus i Danmark. Det kan tenkes at snusen blir konfiskert dersom du er for ung.

For sikkerhets skyld anbefaler vi at du også sjekker med lokale myndigheter i Danmark, for eksempel tollmyndighetene eller den danske ambassaden. Kanskje kan også det norske tollvesenet gi deg svar. 

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk