Hopp til hovedinnholdet

Vil jeg bli ruset på 100mg Tramadol og vil det hindre smerten i ryggen min for noen dager?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er gutt på 17 år som går på fotball. Sist kamp fikk jeg en ryggskade og får ikke trent fotball på en stund. Men det som er problemet er at legen ikke gir meg noe smertestillende for ryggen min. Legen sa at det vil gå over innen 2-3uker. Så jeg søkte litt rundt på nett og fant smertestillende tramadol som kan fungere bra på meg. Så jeg tenkte å ta 100mg. Så spørsmålet er egentlig vil jeg bli ruset på 100mg og vil det hindre smerten i ryggen min for noen dager?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja, tramadol vil høyst sannsynlig hjelpe på smertene. Når det gjelder dosering, er det ikke slik at 100 mg vil gi rus. Men du kan bli noe trøtt, sløv og det er derfor advarsel mot å føre motorvogn o.l. ("rød trekant"). 100 mg er en vanlig dosering. Her er hva Felleskatalogen sier om dosering: "Vanlig startdose er 100 mg 2 ganger daglig, morgen og kveld. Dersom smertelindringen er utilstrekkelig, kan dosen justeres opp til 150 mg eller 200 mg 2 ganger daglig. Maks. døgndose er 400 mg." Her kan du lese mer om Nobligan (tramadol).

MERK:

1. Tramadol er avhengighetsskapende. Ikke bruk dette over lengre perioder sammenhengende, da du risikerer å pådra deg et rusproblem.

2. Du sier du har funnet dette på nettet. Det er tillatt å kjøpe legemidler i utlandet, eller via internett, hvis følgende betingelser er oppfylt:

  • Legemiddelet er til eget personlig bruk (dvs. medisinske bruk av legemidler til seg selv).
  • Legemiddelet må være anskaffet på en lovlig måte i anskaffelseslandet.
  • Innførsel av legemidler pr. post er kun tillatt fra land innenfor EØS. Slik import er ikke tillatt for personer under 18 år.
  • Legemidler som inneholder stoffer som anses som narkotika eller dopingmidler er ikke tillatt å innføre.

Tollvesenet kan be om dokumentasjon på at legemidlet er til personlig bruk, ved for eksempel resept eller legeerklæring.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler