Hopp til hovedinnholdet

Utgifter for å bestille snus fra Sverige?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hvis jeg bestiller snus fra sverige til norge via snusdirect.com for under 350 kr, vil det bli noen ekstra utgifter? hva stopper meg fra å bestille snus fra sverige? hva er lover angående dette? alder og myndighet osv er ikke et problem! takk på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er en avgift for å kjøpe tobakk fra utlandet. For snus er avgiften nå kr 0,99 per gram av pakningens nettovekt. Dersom du kjøper en pakke med 24 gram snus i en boks som veier 10 gram, vil avgiften bli ca 34 kr.

Jeg ser på tollvesenet sine hjemmesider at det stilles strenge krav til den snusen som kan kjøpes av privatpersoner fra utlandet. Se kravene her:

www.toll.no/no/1/rundskriv1/vfs09/r2009-01546-711/

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer

- Kjøper røyk og snus uten å være 18 år

Sigarett (colourbox.com)

Jeg snuser, men er jo under 18 ennå. Pleier å få andre til å kjøpe for meg, selv om jeg vet jo at det kanskje er litt dumt. Kan jeg egentlig få noen straff om jeg blir tatt for å kjøpe snus selv? Eller er det bare butikken som får straff?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk