Hopp til hovedinnholdet

Lov til å ta med snus i bagasjen til Spania, og evt antall bokser.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg snuser og foreldrene mine vet dette. Jeg lurer på, jeg skal til Spania i sommer. Vis jeg putter snus bokser i bagasjen min, har jeg lov til å ta med meg dette da? Altså har jeg lov til å ta snus med til Spania, og eventuelt hvor mange bokser kan jeg ta med.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du lurer på om du kan ta med deg snus til Spania og eventuelt hvor mange bokser du kan ta med deg.

I utgangspunktet er det fullt lovlig å ta med seg snus til eget bruk inn i land som er medlem av EØS, dette gjelder Spania. Imidlertid er mulig at tyrkiske tollregler forbyr personer under 18 år å ta med seg tobakksholdige varer inn i landet. Hvis du vil vite mer eksakt om aldersgrense anbefaler jeg deg å ta direkte kontakt med ambassaden til landet du skal reise til.

Uansett vil det være liten sannsynlighet for at du risikerer å bli stoppet i sikkerhetskontrollen inn på flyet på grunn av dette. Det er ikke noe forbud mot å ta med seg snus på fly. Hvis det skulle være forbudt for mindreårige å ta med seg tobakksvarer inn i Spania, vil det være spanske tollmyndigheter som eventuelt vil kunne gripe inn her. Det samme gjelder for antall bokser snus, det vil være spanske myndigheter som evt har grenser for dette.

Håper du fikk svar på noe av det du lurte på!


Vennlig hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk