Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta med meg røyk på flyet, selv om jeg bare er 16 år.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal til Hellas (Kreta) i August og lurer på ett par ting. Jeg er jo bare 16, men er litt avhengig av røyk, og vil derfor ha med meg røyk inn i landet. Hele familien er med meg, og derfor vil det bli ubegripelig flaut å bli tatt med røyk i kofferten. Så spørsmålene mine er: 1. Kan personalet se at jeg har en pakke røyk i kofferten (ikke håndbagasjen)? 2. Vil de i så fall ta den ene pakken fra meg, eller mest sannsynlig la det gå? 3. Kan jeg bli straffet for noe hvis de tar meg? Hellas sine røykelover er de samme som i Norge: Det er lov å røyke og å kjøpe røyk når man er under 18, men ikke lov å selge til dem som er under 18.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi kjenner ikke til reglene for å ta med seg tobakk inn til Hellas. Det kan hende at tollere vil ta røyken din, men flyselskapet vil ikke gjøre det så lenge du følger selskapets regler. Det er forbudt å røyke på de fleste fly i dag.


Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og gir gratis rettshjelp til forbrukerne.

Trenger du råd og veiledning, sjekk ut www.forbrukerrådet.no, send e-post til hjelp@forbrukerradet.no, eller ring 03737. Du kan også besøke oss på et av våre ti regionkontorer.

Følg oss på www.facebook.com/forbrukerradet og www.twitter.com/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lover om snus, røyk og e-sigaretter (Tobakkskadeloven)

Bokstabel med Norges lover (foto: ung.no)

Noen synes vi har for strenge regler om tobakk og produkter som ligner på tobakk. Andre mener at vi burde forby alt sammen. Her får du svar på hvilke regler som gjelder, og hvorfor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser