Hopp til hovedinnholdet

Normalt å svime av eller bli svimmel etter snus

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg lurer på om det er normalt å svime av, eller å være veldig nære, etter å ha snust, eller når en har snus i leppa? FIkk en litt skremmende opplevelse og lurer på om det er veldig farlig. Takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du har besvimt, eller har vært nært ved å besvime, når du har hatt en snus under leppa. Og du lurer på om dette er normalt.

Det høres ut som denne opplevelsen var litt skremmende for deg. Når man tar en snus kan man oppleve å bli både svimmel, kvalm og å få hjertebank. Dette skyldes at alle de giftstoffene snusen inneholder kan gjøre deg dårlig. I tillegg vil nikotinet i snusen gjøre kroppen din stresset. Dersom du i utgangspunket var litt sliten eller hadde spist/drukket litt lite før du holdt på å besvime kan snusen ha bidratt til at du følte deg enda dårligere. Det kan også hende at det skyldes andre ting en snus. Hvis du er bekymret så vil jeg anbefalt å ta deg en tur til legen.

Det er ikke veldig farlig. Når du tar snusen ut tar det ikke så lang tid før også nikotinet og giftstoffene forsvinner fra kroppen. Det er derimot mer farlig å bli avhengig av snus, og å snuse fast.

Dersom du har flere spørsmål knyttet til snus er du velkommen til å ringe oss på røyketelefonen.

 


Vennlig hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk