Hopp til hovedinnholdet

Steroider?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Er en gutt på 16år trener 6ganger i uken på studio. Jeg sliter mye på skolen med lese skrive og sinne vansker og det eneste stede jeg føler meg bra er under trening. Men i det siste har tanken på steroider blitt sterkere og sterkere jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det føler ikke at jeg kan snakke med noen som helt ser den værdenen jeg lever i. Nå går jeg på pre workout ZMA animal pak protein kreatin og fat burner. Og sliter rett og slett med hva jeg skal gjøre får ikke snakka med noen og steroidene er jo så lett tilgjengelig. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre? :/

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørmålet ditt!

Det er veldig bra at du tar det opp her, for da har du tatt et steg videre. Nå "snakker" du jo med noen om det du er opptatt av og synes er vanskelig å snakke om, og det er et steg i riktig retning! Det synes jeg er flott. Fortsett gjerne med det, og kjenn etter om du etter hvert tar enda et steg og snakker med noen som kan lytte til deg enda mer aktivt enn vi kan over nett.

Steroider har som du helt sikkert vet både virkninger og bivirkninger. Jeg vil anbefale deg å sette deg godt inn i de vanlige og mulige bivirkningene fra steroidebruk, før du eventuelt vurderer å prøve. Sjekk her for informasjon. Som du sier er steroider relativt lett tilgjengelig, men veien ut av steroidebruk er for mange svært vanskelig og lang, og for en del slutten på veien...

Det er derfor viktig å tenke nøye gjennom et slikt valg. Du går jo allerede på mye produkter, og du har svært mye å gå på rent naturlig i forhold til progresjon og vekst, og trenger forsåvidt ingen ytre unaturlige tilskudd for å oppnå god progresjon. Kroppen tåler også bedre en naturlig progresjon. Mange ekstra preparater kan føre til en raskere progresjon og vekst, men da kan kroppen oppleve å ikke henge helt med, noe som kan føre til skader, som du kan slite med resten av livet.

Dopingtelefonen kan være en kanal du kan benytte hvis du ønsker mer informasjon. Nummeret er 800 50 200, det er gratis, og du er anonym.

 Du forteller at du strever på skolen og at derfor trening blir så viktig for deg.  Å oppleve mestring er viktig og det opplever du når du får til treningen og ser resultater.  Det er jo lurt at de resultatene fortsetter å være resultater av innsatsen din uten at du begynner med tilskudd som gjør at det ikke er bare DEG det kommer an på.  -Det vil nok gjøre deg mest fornøyd å ha fått resultater uten juks, i alle fall i lengden!

Det er også lurt at du får litt hjelp på skolen i forhold til det du strever med, og får utfordringer som er i forhold til det du kan greie og får bra tilrettelegging og hjelp.  Prat med PPT eller rådgiver/lærer om dette.  Sinnet ditt er det også mulig å få hjelp til.  Mye sinne er slitsomt.  Trening kan være en kanal for det, men det å bruke steroider kan gjøre det verre.  -Det er god hjelp å få til sinnemestring hos en psykolog.  Du kan prate med PPT om det også eller med helsesøster eller lege som kan henvise deg til en som kan hjelp.  -Ta tak i dette også nå, så blir både skoledagen og treningstiden bedre.

Lykke til!

Vennlig hilsen treningskonsulenten og helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Proteinpulver kan være usunt

Gutter drikker proteinshake på treningssenter  (colourbox.com)

Er proteinpulver veien å gå til en fin og veltrent kropp? For de fleste er dette bortkastede penger. For andre kan det være direkte usunt.

Les mer

Hva er doping?

Doping (colourbox.com)

I ulike tidsepoker har folk kjent til og lett etter stoff som kunne påvirke kroppens prestasjonsevne i ulike sammenhenger.

Les mer

Skader fra doping

Doping

Doping er et problem innenfor både idrett og i treningsstudioene. Skadene er mange og omfattende. Årefolkalkning, psykiske problemer og økt risiko for kreft er bare noen av bivirkningene ved doping.

Les mer

Dopingkontakten

Bildet er lånt fra https://antidoping.no/

Har du eller noen du kjenner behov for å snakke med noen om doping?

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

- Jeg er så mye sint, og det går ut over de rundt meg

Sinna jente (colourbox.com)

Hva kan jeg gjøre for å mestre sinnet? Er det mulig å gjøre noe med det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett