Hopp til hovedinnholdet

Hvordan røyke uten at foreldre lukter det og hvordan få tak i røyk

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år som har snust litt i mitt liv , kanskje sånn 2 mnd elns. Jeg er ikke avhengig og sluttet ganske lett. Men nå har jeg lyst til å røyke. Mitt problem er da at mamma og pappa kan merke det på lukten av meg ogsånt og jeg vil ikke bli oppdaget... Jeg vil også få tak i røyk på en måte uten at jeg måtte kjøpe, for jeg er ikke gammel nok. Jeg hadde en kjæreste som snuste, han fikk det av faren sin. Og jeg fikk det fra han... Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du lurer på hvordan du kan unngå at foreldrene dine lukter og merker at du har røyka og hvordan du kan få tak i røyk.

Røyklukt setter seg i klær og hår og lukter ganske mye. Som du sier selv, er det nok stor sjanse for at foreldrene dine vil kjenne røyklukt av deg. Hvordan tror du de ville reagert? Bli sinte, lei seg og fortvila? De aller fleste foreldre ønsker ikke at barna deres skal røyke. Røyk er veldig skadelig for kroppen. Unge i vekst og utvikling er spesielt sårbare for de skadelige stoffene og gassene i røyk. Foreldre ønsker god helse og det beste for barna sine! Hvis du vil lese om skadevirkninger av røyk kan du gjøre det her.

Tobakk inneholder, som du kanskje vet, det sterkt avhengighetsskapende stoffet nikotin. Forskning viser at særlig unge mennesker raskt kan bli avhengig av nikotin, selv om man ikke røyker hver dag. Hvis man først blir avhengig, er det vanskelig å slutte. Dersom kroppen ikke får nikotin med jevne mellomrom, vil man kjenne ubehag i form av abstinenssymptomer. De vanligste abstinensplagene er hodepine, irritasjon, rastløshet og sterkt røyksug. Hvordan ville det vært for deg å bli avhengig?

Det er ikke lov å selge eller gi bort røyk til personer under 18 år. Det vil derfor bli vanskelig for deg å skaffe deg røyk. Hvis du først blir avhengig, vil jeg anta det vil bli både stressende og dyrt å skulle få tak i røyk.

Som du leser over, har jeg ikke noe svar på spørsmålene dine men stiller heller deg noen spørsmål du kanskje vil tenke på? Valget i forhold til røyking er ditt.

Hvis du har noen spørsmål eller ønsker å prate litt om røyk/snus, kan du gjerne ringe oss på Slutta 800 400 85. Du trenger ikke si hva du heter og vi kan ringe deg tilbake så du slipper å betale.

 


Vennlig hilsen Slutta 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler