Hopp til hovedinnholdet

Kan butikken spore opp personopplysninger av meg gjennom bankkortet, og dermed beskylde meg for å ha prøvd å gi snus til en mindreårig?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Her om dagen sto jeg i kø sammen med en som ikke er myndig. Selgeren i kassa nektet meg kjøp av snus, i og med at han trodde jeg ville gi det til den mindreårige. Jeg aksepterte det, og lot det være. Betalte likevel med bankortet for andre varer. Han dro ikke inn kortet mitt, eller noe slikt. Men kan butikken spore opp personopplysninger av meg gjennom kortet likevel, og dermed beskylde meg for å ha prøvd å gi snus til en mindreårig? Er kanskje litt paranoid, men hendelsen skremmer meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan ta det helt med ro, butikken kommer aldri til å bruke opplysningene fra bankkortet ditt til å spore deg opp og anmelde deg for forsøk på kjøp av snus til mindreårige. Butikken har ingen mulighet, og sannsynligvis heller ikke noen interesse i, å få tak i dine personopplysninger på den måten du beskriver.

Det at noen forsøker å kjøpe snus eller lignende varer i nærvær av mindreårige skjer mange ganger hver eneste dag, uten at de butikkansatte gjør noe annet enn å nekte å selge til dem som de mistenker at kjøper til mindreårige. Butikken har ikke noen interesse i å "etterforske" kundene sine på den måten som du er redd for, og de har heller ikke lov eller mulighet til å gjøre det. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk