Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig for turister å kjøpe cannabis i Amsterdam?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei. jeg leste på deres side at fra å med 1 januar 2013 så ble det innført i reglene at turister ikke lenger kan reise til Amsterdam å kjøpe cannabis ol. men nå er en litt eldre venn av meg der nede og har fått kjøpt, og han sier at reglene aldri ble innført. jeg klarer ikke finne noen sikre kilder på nett og lurer derfor på om dere har noen svar på om jeg som norsk statsborger kan reise dit å lovlig kjøpe stoffer om jeg er over 18 år? å det er vell heller ingen straff å komme tilbake til Norge om jeg ikke har med meg stoffer eller fortsatt er påvirket av rus?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Denne ordningen, der turister ikke kan kjøpe cannabis i Nederland, ble kun forsøkt innført i sørligere deler av landet. Det betyr at Amsterdam ikke er, og aldri har vært, berørt av denne ordningen. Altså kan turister over 18 år kjøpe cannabis fra en coffeeshop i Amsterdam, sett at man ikke overstiger en maksgrense på 5 gram per dag.

Nei, du vil ikke straffes for slik bruk når du kommer tilbake til Norge, når du ikke har med deg noe stoff. Du vil heller ikke straffes for å være ruspåvirket av cannabis dersom dette beviselig skjedde i Amsterdam, men det vil fremdeles være like straffbart å gjennomføre handlinger som krever edruelighet, som f.eks. å kjøre bil, ruspåvirket.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler