Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange tabletter må du ta for at det blir en dødelig overdose?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, på skolen så har vi om rusmidler og jeg har fått tildelt en oppgave der jeg skal se på hva det gjør med kroppen. Derfor er spørsmålet mitt hvor mange tabletter må du ta for at det blir en dødelig overdose?. Og da mener jeg som vanlig paraset/smerte lindrende. Kan dette ha noen farlige bivirkninger på kroppen om du isåfal våkner opp fra et mislykket overdose forsøk, har hørt det kan skade leveren men på hvilken måte og er dette sant, takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Veiledning om dødelig overdose gir vi ikke, medikamenter skal alltid brukes som det er foreskrevet av lege, eller i samsvar med pakningsvedlegget. Er du i tvil om hva som er for mye, ber vi deg kontakte Giftinformasjonen 22 59 13 00.

Et stort inntak av f.eks. paracet kan gjøre deg svært dårlig, og kan skade indre organer. Overdose av paracetamol skader leveren, og det kan ta flere dager før symptomene kommer. Leverskade kan man merke først når skaden har kommet svært langt. Man vil kunne bli gul i huden, få væskeansamling i buken og rundt anklene, bli generelt meget syk. Man kan også bli forvirret og prate i ørska og ikke vite hvor man er (leverkoma), og man kan i aller høyeste grad dø dersom leverskaden blir alvorlig nok. I tillegg til leversvikt kan også for høyt inntak medføre kvalme, brekninger, blodig oppkast og besvimelse. Selv om overdosen ikke får dødelig utfall kan man få problemer med leveren resten av livet. 

Vi anbefaler alle som har tanker om å overdosere seg, å ta kontakt med noen de stoler på, og som kan hjelpe dem. Er man under 18 år kan man blant annet ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116 111.

Lykke til med oppgaven!

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler