Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye snus kan jeg ta med fra Sverige?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 17 år som snuser. Hvis jeg er i Norge og har 30 bokser med snus (3 tårn) på meg og politiet ser det, kan de da konfiskere snusen min siden jeg er under 18 år, og har mer enn hva det er lovlig å ta med over grensen fra Sverige?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis jeg har fortsått deg riktig så lurer du på hvor mye snus du kan ta med deg fra Sverige?

Reglene for å ta med alkohol og tobakk inn i Norge finner du hos nettsidene til Tollvesenet.

Her står det at du kan ta med deg 250 gram tobakksvarer, for eksempel snus. Hvis du ønsker å ta med deg snus kan du ha med 5 bokser løssnus eller 10 bokser med porsjonsnus.

Alt du har med som er over lovlig kvote, vil bli inndratt av tollerne. Ettersom du er under 18 år, så har du ikke lov å ha med noe snus inn i Norge. Alt vil derfor bli inndratt av tollerne. I tillegg vil du få et forenklet forelegg i form av en bot. Botens størrelse vil være avhengig av hvor mye du forsøker å smugle.

Forenklet forelegg kommer ikke på rullebladet.

Dersom du smugler store mengder alkohol og tobakk, vil det kunne bli en politisak. Da vil du ikke bare få et forenklet forelegg, og det kommer da på rullebladet.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk