Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange bokser snus kan jeg ta med til USA?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal på utveksling til USA, og lurer på hvor mange bokser jeg kan ta med meg fra taxfreen? Jeg har sett at man kan ha med seg 500g tobakk inn i landet, stemmer dette? Og hvor mange bokser tilsvarer den eventuelle kvoten? Går kvoten på vekten på selve nikotinen eller hele bokser?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Vi har dessverre ikke oversikt over andre lands regelverk, men skal du reise til USA kan du sjekke litt på nettsidene til US Customs and Border Protection, eventuelt kontakte den amerikanske ambassaden i Oslo og høre om de kan svare på kvoten inn til USA.

 

Når det gjelder hvor mye du får kjøpt på taxfree butikken i Norge ved utreise, så er det begrenset til samme mengde du kan kjøpe på taxfree ved innreise til Norge, det vil si 250 gram tobakk/snus. Hvor mange bokser dette utgjør avhenger av vekten på boksens innhold (nikotinen).Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk