Hopp til hovedinnholdet
Jente 16 år
 

Spørsmål
Hvor lang tid tar det før man blir avhengig av snus? jeg har snust innimellom i kanksje 4 - 5 måneder nå, men føler ikke at jeg er avhengig, og at jeg kan slutte når som helst. Men samtidig så har jeg lyst på snus, og jeg snuser oftere nå enn når jeg begynte. Kan det hende at jeg er avhengig da selvom jeg ikke tror det selv?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanskelig å svare entydig på hvor lang tid det vil ta før du blir avhengig av snus, men vi vet at snus er sterkt avhengighetsskapende fordi det inneholder nikotin. Det er individuelt hvor raskt en blir avhengig av nikotin, og graden av avhengighet varierer fra person til person.

Du sier ikke noe om hvor mye du snuser, men det at du har lyst på snus og snuser oftere nå enn da du begynte tyder på at du er blitt avhengig. Avhengighet kan merkes i form av uro i kroppen og sug etter mer snus. Noen kan bli avhengig av snus bare etter noen dagers bruk, mens andre må bruke snus noe lengre før de føler det samme suget. Etter hvert som man snuser får man økt toleranse for nikotin, slik som du beskriver. Det betyr at man må snuse oftere og mer for å få den samme effekten. Hva synes du selv om at du snuser mer nå enn før?

Vil du vite mer om snus kan du gå inn på www.tobakk.no. Du kan også ringe Røyketelefonen 800 400 85 om du ønsker å snakke med noen om hvordan du kan slutte med snus. Her jobber det hyggelige veiledere som er vant til å snakke med ungdom. Det er gratis å ringe fra fasttelefon, men ringer du fra mobil kan vi ringe deg opp igjen. Du kan være anonym om du ønsker det.

Hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk


Quiz: Hva vet du om minoriteter?

Får alle asylsøkere bli i Norge?