Hopp til hovedinnholdet

Hva er straffen for å bli tatt med 100 g kokain?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer hva kan straffen bli om man blir tatt med 100gram kokain? Er dette en enkel eller grov narkotikaforbrytelse? Blir straffen rundt 3 månder? Hva er maksstraff man kan få? Tusen takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Grensen mellom narkotikaovertredelse etter straffeloven § 231 og grov narkotikaovertredelse etter § 232 går ved ca. 50 gram kokain (Rundskriv nr. 1/1998 s. 2).

Dersom du blir tatt med 100 g kokain, regnes dette som en grov narkotikaovertredelse og strafferammen er fengsel inntil 10 år.

Overtredelser av § 232 som omfatter en meget betydelig mengde, straffes med fengsel fra 3 år inntil 15 år. Under særdeles skjerpende omstendigheter kan fengsel inntil 21 år idømmes.2 Ifølge rundskrivet regnes 3 kg kokain som en meget betydelig mengde.

Jeg kan ikke svare konkret på hvor lang straff du vil få dersom du blir tatt med 100 g kokain. Dette avhenger av flere omstendigheter, som feks om du er tidligere straffedømt og omstendighetene rundt den straffbare handlingen.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Går med hasj og andre narkotiske stoffer på meg

Hasj (colourbox.com)

Jeg får noen ganger litt hasj av en kompis som takk for at jeg hjelper ham med forskjellige greier. Jeg har jo ikke kjøpt stoffet, og hvis jeg ikke bruker det selv engang: Er det ulovlig å bare gå rundt med det i lomma?

Les mer

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler