Hopp til hovedinnholdet
Gutt
 

Spørsmål
hei eg har røyka i 2 år. nå etter nyttår kjøpte jeg 4 gram marijuna
jeg røyket sån 0.2-0.5 g i rulle tobakk. jeg har funnet ut at det er veldig behagelig å godt. hadde en en svær forstoppelse i mange uker men etter jeg røyket kom det ut en diger 1 meter eller noe stor basj. det komm også ut en svart klump av lange fingeren min veldig liten ca 1mm på ventre hånd. Jeg har forstått at cannabis er veldig lite avhengihets dannende å lite skadelig fysisk. jeg er ingen narkoman jeg bare fikk lyst å slappe litt extra av. det er akuratt som å kose seg med alkohol bare det er et anderledes middel med anderledes effekter. Men det jeg ikke vett så mye om er de mentale bivirkningene jeg kan få jeg bare lurte på hva disse er. jeg spør her fordi jeg er usikker på bivirkningene
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Veldig bra at du setter deg inn i virkninger og bivirkninger før du eventuelt bestemmer deg for å ruse deg på hasj. Her er noe av det folkehelseinstituttet sier om virkninger:

Langtidsvirkninger
Fysiske langtidsvirkninger: Røyking av cannabis reduserer trolig kroppens immunforsvar, og kan påvirke hormonbalansen med mulige menstrusjonsforstyrrelser hos kvinner og redusert sædcelleantall hos menn.

Psykiske langtidsvirkninger: Langvarig bruk øker risikoen for angst- og depresjonsreaksjoner og kan utløse psykoser hos disponerte individer. Dette kan vanskeliggjøre behandlingen av sinnslidelser som schizofreni og depresjonstilstander. Det er likevel ikke påvist at bruk av cannabis fører til livsvarige hjerneskader, men det kan muligens gi en reduksjon av enkelte intellektuelle funksjoner.

En har ment at det såkalte amotivasjonssyndromet skyldes bruk av cannabisstoffer. Syndromet utvikles særlig hos unge, mottakelige individer. De blir likegyldige, apatiske, får nedsatt konsentrasjonsevne, nedsatt toleranse for skuffelser, samt får uvilje mot å gi seg i kast med nye oppgaver. Det er imidlertid vanskelig å skille mellom hva som skyldes stoffbruken, og hva som skyldes miljøfaktorer, f eks. «gjengens spilleregler» for atferd og livsstil.

Legger også ved link på resten av artikkelen HER.

Det er viktig å ta med at der er høyst individuelle opplevelser av virkning og bivirkninger, og at stoffets styrke (THC-innhold) har mye å si i forhold til dette.

Hilsen RUStelefonen 08588
Ring eller send SMS til 08588

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk


Quiz: Hva vet du om kropp og helse?

Hva er anoreksi?