Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er ikke Hasj/Cannabis lovlig i Norge får medisinsk bruk når det viser at det er mindre skadelig enn tobakk og Alcohol?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hvorfor er ikke Hasj/Cannabis lovlig i Norge får medisinsk bruk når det viser at det er mindre skadelig enn tobakk og Alcohol?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Cannabis er lovlig til medisinsk bruk i Norge. For eksempel kan en lege skrive ut Sativex munnspray (inneholder THC og CBD) som smertelindring for alvorlig MS-syke, der annen behandling ikke har vært effektiv. I tillegg til dette finnes det også enkelte andre tilfeller der en lege vil kunne skrive ut resept på cannabis (eller cannabisprodukter), dette er beskrevet i denne artikkelen fra Statens legemiddelverk. Merk at leger vanligvis er ganske tilbakeholdne med å skrive ut dette til pasienter. Og for øvrig; å sammenligne med alkohol eller tobakk oppleves nok som fullstendig irrelevant for en lege, som nok heller er mest opptatt av virkninger/bivirkninger av cannabis i seg selv, samt hvorvidt eller ikke pasienten kunne hatt nytte av det i sitt spesifikke tilfelle.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Narkotikalovgivningen

RU§

All bruk, besittelse, omsetning og andre former for ulovlig omgang med narkotiske stoffer i Norge er ulovlig, dersom det ikke skjer etter foreskriving av lege. Norge er et av de landene i Europa som har de strengeste straffene for narkotika.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler