Hopp til hovedinnholdet

Gutt 16 år
 

Spørsmål
Hei,, du jeg bare lurer på noe. jeg har ikke prøvd noen narkotiske stoffer, men jeg bare lurer på.. er hasj så avhengig som folk sier det er? jeg vil aldri prøve det, men jeg er bare veldig nysjgerrig på akkurat det. Har hørt av noen at du blir avhengig med en gang lksm
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så  bra at du har tatt et standpunkt og at du ønsker å få  fakta om hasj.

Ja, man kan bli avhengig av cannabis. Vanlige abstinensreaksjoner er søvnforstyrrelser, svetting, muskelverk, hodepine, dårlig mage, nedstemthet og nedsatt allmenntilstand. Mange vil også  bli irritable. En vanerøyker vil altså  ikke lenger røyke for å ruse seg, men for å unngå abstinenssymptomene.

Symptomene vil stort sett gi seg i løpet av en 12 dagers tid etter at man har sluttet å bruke stoffet. Men inntreffer etter lengre tids omfattende bruk -- ikke etter et engangsinntak.

Personer som er disponert for det, kan få tildels sterke reaksjoner også  etter kun få gangers bruk. Dette kan være snakk om psykiske reaksjoner som panikkangst, forfølgelsesvanvidd og generelt psykisk ubehag. I ekstreme tilfeller har det vært rapportert om psykotiske reaksjoner.

De nevnte komplikasjoner er ikke vanlige etter få gangers bruk, men forekommer oftere hos personer som har brukt hasj en stund. De kan imidlertid også oppstå
etter kun få gangers bruk, og det er vanskelig å på forhånd vite om man er disponert for disse lidelsene eller ikke

Hilsen RUStelefonen 08588

Ring eller send SMS til 08588
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk


Quiz: Kva veit du om alkohol? #2

Kor forbrennes alkoholen?