Hopp til hovedinnholdet

Er på ruskontrakt, skal ta prøve

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Heisann, jeg er en gutt på 18 år som akkurat har fått billappen, jeg er på ruskontrakt men forje helg røyket jeg litt hasj med noen kompiser rundt 1 gram på 2 dager. Dette var fredag og lørdag. Jeg skal inn og ta urin prøve fredagen etter på ikke den som kommer men neste så rett under 2 uker til tror dere det går greit? Var ikke planen og røyke men var med litt feil lag desverre

Besvart 03.10.2018 12:41
 

Svar
Hei

Det er ganske stor sannsynlighet for at prøven vil være ren, men du er litt i grenseland. Det er store individuelle forskjeller på folk, og det er derfor ikke mulig å gi et nøyaktig svar. 

Vi ser at du er oppmerksom på at miljøet kan påvirke om du røyker eller ikke. Det er bra. Hvis du trenger tips og veiledning på hvordan du kan unngå å havne i slike situasjoner senere, ta kontakt med RUStelefonen (se under). Vi har også en app du kan laste ned for flere tips og innspill.  

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rus: kontakttelefoner

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

- Jeg har venner som ruser seg mye

Røyker hasj (colourbox.com)

Jeg mistenker en venn av meg for å ha problemer med rus. I dette tilfellet hasj. Har alltid visst at han har røyket det, men i de tilfellene har det ikke vært så ofte og ganske uskyldig. I det siste har det blitt verre. Hvordan kan jeg hjelpe ham?

Les mer

Å bli voksen

Gutt og jente (colourbox.com)

Er du voksen? Noen ganger er det bussjåføren som spør, andre ganger er det din mor. Og et positivt svar kan få store konsekvenser. Dobbelt så dyr bussbillett. Fire ganger så mye husarbeid? Likevel gleder de fleste ungdommer seg til å bli atten.

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler