Hopp til hovedinnholdet

Blir tennene fortere brune av brun snus enn hvit snus?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Får man fortere brune tenner av å bruke snus som er brun enn snus som er hvit. Jeg menner kun fargen ikke hvordan type snus det er som f. Eks. Skruf white, men selve fargen. Takk for svar på forhånd :) Jeg får svar på nesten alt! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 år!

Hvit snus er et såpass nytt produkt at jeg ikke kan svare på hvordan de eventuelt misfarger tennene. De som lager snusen påstår at hvit snus ikke gir brune tenner, men så vidt jeg kan finne ut har ikke noen uavhengige forskere undersøkt om det stemmer. 

Du blir like avhengig av hvit snus som av brun snus. Det er også samme risiko for helseskader. Her kan du lese mer om helseskader og finne en liste over alle kroppsdeler som påvirkes av snus. 

Vennlig hilsen sykepleier med spesialkunnskap om tobakk

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gule tenner og tannbleking

Gule tenner (colourbox.com)

Det er få som har kritthvite tenner fra naturens side. Les tannlegens informasjon om tannbleking og gode råd mot misfarging.

Les mer

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer

Lover om snus, røyk og e-sigaretter (Tobakkskadeloven)

Bokstabel med Norges lover (foto: ung.no)

Noen synes vi har for strenge regler om tobakk og produkter som ligner på tobakk. Andre mener at vi burde forby alt sammen. Her får du svar på hvilke regler som gjelder, og hvorfor.

Les mer

Myter om røyk og snus

Sigarett og myter (colourbox.com)

"Festrøyking er bare kos", "alle kan slutte hvis de vil", "lovene om snus er for strenge!","Mange røykere lever til de blir 100" Hva er myter og hva er fakta?

Les mer

Tannlege - pris og timebestilling

Tannlege (foto: ung.no)

Tannlegetimer er gratis ut samme året som du fyller 18 år. Deretter betaler du 25 prosent av prisen ut året du fyller 20 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk