Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye nikotin er det i snusen?

Annet 16 år
 

Spørsmål

Hei, venninna mi har begynt å snuse men hun er usikker på hvor mye nikotin det er i snusen hennes.. Hun snuser epok Arctic Blue S2 og G3 volt.. Jeg har selv begynt å lure på hvor mye nikotin det er i de to snusene.. Håper jeg får svar hilsen 2 nyserrige jenter

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jenter 16 år!

På norske snusbokser står det ikke oppgitt nøyaktig hvor mye nikotin som finnes i dem. Grunnen er blant annet at det vil gi et feilaktig inntrykk av at noen snustyper er milde og derfor mindre helseskadelige. All snus med nikotin er sterkt avhengighetsskapende og helseskadelig. Her kan dere lese en liste over alle helseskader forbundet med snus. Det er ikke "sunnere" å bruke en snus med lavere nikotininnhold.
 
Snus er et høyteknologisk produkt, det vil si at det er tilsatt hundrevis av kjemiske stoffer som påvirker hvordan nikotinet blir tatt opp i kroppen til den som snuser. Disse stoffene kan påvirke hvordan snusen oppleves når man snuser. Dagsformen påvirker også hvor sterk effekt du kan føle at du får av nikotin. 

Produkinformasjon finner dere hvis dere går inn på snusprodusentenes nettsider. Epok N02 Arctic Blue S2 har et nikotininnhold på 8 mg per gram, mens G3 Volt inneholder 26 mg nikotin per gram. 

Jeg anbefaler dere å ikke snuse, men gi dere mens "leken er god". Å være avhengig er dyrt og stressende. 

Vennlig hilsen sykepleier med spesialkunnskap om tobakk

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Myter om røyk og snus

Sigarett og myter (colourbox.com)

"Festrøyking er bare kos", "alle kan slutte hvis de vil", "lovene om snus er for strenge!","Mange røykere lever til de blir 100" Hva er myter og hva er fakta?

Les mer

Aldersgrense 18 år på snus, røyk og vape

Vanlige spørsmål om aldersgrensen på tobakk

Får 14-åringer straff for å snuse? Kan de kjøpe lakrispiper? Les om aldersgrenser på produkter med tobakk her.

Les mer

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer

Vil du slutte å snuse?

Bilde av snusboks og hender (www.helsedirektoratet.no).

Det er vanskelig å slutte med snus, men det er mulig. Kanskje du bare skal hoppe i det? Her får du forslag til slutteoppskrift.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk