Hopp til hovedinnholdet

Hvis kompisen min har hasj eller andre stoffer på seg, hvem får skylden?

Annet 18 år
 

Spørsmål

om jeg og en kompis er ute å kjører bil og blir stoppet av politiet og kompisen min har hasj eller andre stoffer på seg som de finner det hvem får skylden/straff?

Besvart 27.11.2018 11:52
 

Svar
Hei

Dette avhenger av hva du mener med at han har hasj eller andre stoffer "på seg" Hvis han har dette fysisk på seg, for eksempel i lomma etc, vil det være han som straffes for besittelse av narkotika og ikke deg. 

Hvis narkotikaen oppbevares i bilen eller for eksempel i en sekk i bilen, vil det bli et spørsmål om hvem som eier hasjen. Det kan bli et bevisspørsmål. Ligger narkotikaen i en sekk med kompisen din sin lommebok eller andre identifiserbare ting, vil bevisene tale for at det er hans narkotika. Dersom du er eier av bilen og narkotikaen ligger i bagasjerommet, vil dette tale for at det er din narkotika.

Politiet har også mulighet til å ta beslag i både din og kompisen din sine mobiltelefoner, og kan via logger på telefonen finne ut om noen av dere har utvekslet meldinger om kjøp og salg av den aktuelle narkotikaen. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

- Går med hasj og andre narkotiske stoffer på meg

Hasj (colourbox.com)

Jeg får noen ganger litt hasj av en kompis som takk for at jeg hjelper ham med forskjellige greier. Jeg har jo ikke kjøpt stoffet, og hvis jeg ikke bruker det selv engang: Er det ulovlig å bare gå rundt med det i lomma?

Les mer

Brutt loven - hva kan straffen bli?

Diverse lovbrudd

Stjælt i butikken? Overgrep? Kjørt uten lappen? Havnet i slosskamp?
ung.no/lovbrudd finner du oversikt over de vanligste lovbruddene og hvilke konsekvenser det får å bryte loven.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping