Hopp til hovedinnholdet

Reise til USA med snus

Annet 17 år
 

Spørsmål

jeg skal til USA og lurer på om jeg kan ha en eske med snus i den insjekkede bagasjen? er under 18, og lurer på hva konsekvensene for dette kan bli. kan jeg bli sendt hjem eller nektet inngan ?

Besvart 11.01.2019 10:16
 

Svar
Hei

Det er 18-årsgrense for bruk av tobakk og snus i USA og flere stater har hevet grensen til 21 år. Hva som skjer dersom du blir stoppet og de undersøker bagasjen din og finner snusen kan jeg ikke si. Du kan i verste fal fengsles eller få en bot, eventuelt at de bare tar den fra deg. 

Du kan kontakte den amerikanske ambassaden for å få vite mer om hva som skjer hvis de finner snusen din. Du kan også lese mer om å reise med snus her.

Dersom det er en kort tur kanskje det er best å la snusen være hjemme? En del tenker at en ferietur kan være en fin mulighet for å slutte å snuse.

Jeg ønsker deg godt tur uansett hva du bestemmer deg for!

Vennlig hilsen

Tobakksveileder med psykologikompetanse

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reise med snus

Gutt ser på infotavla på Oslo S (foto: unsplash.com)

Kan jeg ha snus i håndbagasjen på fly? Er det lov til å ta med snus til Spania? Hva skjer hvis snusen blir sett i sikkerhetskontrollen?

Les mer

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer

Lover om snus, røyk og e-sigaretter (Tobakkskadeloven)

Bokstabel med Norges lover (foto: ung.no)

Noen synes vi har for strenge regler om tobakk og produkter som ligner på tobakk. Andre mener at vi burde forby alt sammen. Her får du svar på hvilke regler som gjelder, og hvorfor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise