Hopp til hovedinnholdet

Er det lovlig å røyke cannabis i Amsterdam?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. I de siste årene har jeg og noen gode venner prøvd litt cannabis. Og det fant vi fort ut at var en god måte og ha det litt moro med eller ha en kveld med masse god mat og en film, derfor har vi tenkt på en tur til Amsterdam for og ja kose oss og utforske byen høye som pokker, men. Er det ulovlig og røyke i et annet land der cannabis er lovlig?

Besvart 09.01.2019 16:43
 

Svar
Hei

Nei, så lenge dere befinner dere i Amsterdam/Nederland når dere røyker, kan dere ikke straffes etter norsk lov for dette. Det er selvsagt ulovlig å ta med cannabis tilbake til Norge, og dere kan f.eks. ikke kjøre bil (hverken i Norge eller Nederland) dersom dere fremdeles har cannabis i blodet.

Merk for øvrig at alle i reisefølget må være over 18 år for å få lov til å kjøpe/besitte/bruke cannabis i Amsterdam. Merk også at det teknisk sett ikke er lov å besitte cannabis i Amsterdam; men dersom du ikke har mer enn 5 gram på deg, vil politiet kun beslaglegge dette, uten å gi deg straff. Regelverket er nærmere beskrevet på Amsterdam.info sine hjemmesider.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

- Bruker hasj

Hasj (colourbox.com)

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler