Hopp til hovedinnholdet

Problemer med magen etter snusslutt.

Annet 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sluttet å snuse for 3 dager siden. Har snust fast i 5 år. Nå opplever jeg stor mageknipe, diaré og luft i magen. Kan det være abstinenser, eller bør jeg ta en tur til legen?

Besvart 25.01.2019 17:27
 

Svar
Hei

Gratulerer med å ha sluttet å snuse! 

Magesmerter, diaré og luftplager er vanlig abstinenssympromer etter at en har kuttet snus og røyk. Nikotinet i tobakken påvirker tarmbevegelsene og når en slutter å tilføre nikotin kan det bli en periode med ubalanse i tarmen. Mange opplever også forstoppelse. 

Som regel gir dette seg etterhvert. Hvis du syns det varer veldig lenge kan du ta en tur til fastlegen for en sjekk. Men dette høres veldig normalt ut. Dersom du har sluttet brått er det mye kroppen skal få i en sunnere balanse samtidig. Skulle du ønske hjelp med snusslutten kan du lese her.

Lykke til videre som snusfri!

Vennlig hilsen Tobakksveileder med psykologikompetanse

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du slutte å snuse?

Bilde av snusboks og hender (www.helsedirektoratet.no).

Det er vanskelig å slutte med snus, men det er mulig. Kanskje du bare skal hoppe i det? Her får du forslag til slutteoppskrift.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk