Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å inhalere bladene i sigaretter, uten røyk?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Er det farlig å få i seg/inhalere bladene(det i røyken) i røyken? Dette lurer jeg på fordi jeg nylig klarte å mose røykpakka når den var i lomma mi så bladene ble løse og jeg mistenker at jeg klarte å inhalere litt av det.

Besvart 03.02.2019 10:01
 

Svar
Hei

Jeg antar at du røyker siden du hadde en røykpakke i lomma som ble most.
Du har pustet inn noe av de små bladene som er tørre i sigaretten slik jeg forstår det. Hvis dette skjedde en gang, og du ikke følte noe ubehag da du pustet det inn, kan jeg ikke tenke meg at du har tatt skade av dette.
Det som jo er skadelig er hvis du selv røyker, og har blitt avhengig av dette. Du kan lese litt mer om dette her.

Ta kontakt med helsesykepleier på skolen eller Helsestasjon for ungdom dersom du vil ha råd om hvordan du kan slutte å røyke.

 

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lover om snus, røyk og e-sigaretter (Tobakkskadeloven)

Bokstabel med Norges lover (foto: ung.no)

Noen synes vi har for strenge regler om tobakk og produkter som ligner på tobakk. Andre mener at vi burde forby alt sammen. Her får du svar på hvilke regler som gjelder, og hvorfor.

Les mer

Alt du bør vite om røyking

Røykpakke og lighter ved siden av askebeger (foto: ung.no)

Sigaretter er det farligste produktet som selges og tar livet av mer enn halvparten av dem som bruker det. Det er heldigvis veldig få norske ungdommer som begynner å røyke og mange voksne har klart å slutte. Likevel dør fortsatt rundt 6000 nordmenn av røyking hvert år.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler