Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer hvis jeg spiser sukker etter trening?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på hvis man spiser sukker etter trening men også får i seg proteiner vil de ha noe effekt på kroppen, kan jeg fortsatt bygge muskler selvom jeg spiser sukker, og hva skjer hvis jeg trener men ikke får i meg nok proteiner

Besvart 24.03.2019 18:50
 

Svar
Hei

At du spiser sukker etter trening vil ikke være noe hinder for at du kan bygge muskler. Derimot er det viktig å få i seg karbohydrater etter trening, fordi kroppen bruker karbohydrater som energi når vi trener. Det betyr ikke at du skal proppe i deg godteri etter trening, men mat med litt sukker i gjør altså ingenting. Se tips til hva du bør spise etter trening her:

Dette bør du spise og drikke før og etter trening

Teoretisk sett vil det kunne være negativt for effekten av trening om du får i deg for lite proteiner. Men et normalt kosthold dekker det daglige behovet for proteiner med god margin, så dette er ikke noe du behøver å bekymre deg for. Vi på ung.no anbefaler ikke å bruke proteinpulver eller lignende, men heller holde seg til "vanlig" mat. Du kan lese mer om kosthold og proteiner her:

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Proteiner

Det er ikke kun kostholdet og treningen som avgjør om man bygger muskler, og hvor raskt det skjer. Genene våre og hvor langt du er komme ti pubertetsutviklingen vil også ha mye å si her. Jeg legger ved et par artikler om dette.

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Rom med vekter for å trene styrke (colourbox.dk)

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Gener og trening

Gener og trening (colourbox.com)

Alle kan få gode resultater av trening, men hvordan resultatene blir for akkurat deg i forhold til utseende, muskelstørrelse, utholdenhet og prestasjon, henger også i stor grad sammen med genene eller arvestoffet du har med deg.

Les mer

Får man større muskler av BCAA?

BCAA (www.colourbox.com)

BCAA er et kosttilskudd der det hevdes at bruk vil gi økt muskelvekst og prestasjon under trening. Stemmer det?

Les mer

Proteinpulver kan være usunt

Gutter drikker proteinshake på treningssenter  (colourbox.com)

Er proteinpulver veien å gå til en fin og veltrent kropp? For de fleste er dette bortkastede penger. For andre kan det være direkte usunt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og mat
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og mat