Hopp til hovedinnholdet

Kan politiet kalle meg inn til avhør hvis de mistenker at jeg røyker hasj?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på om politi må ha noe slags bevis på om at jeg har røyket hasj eller om de trenger bare å mistenke meg om å ha gjort for å kalle meg inn på avhør?

Besvart 10.04.2019 21:02
 

Svar
Hei

Ja, politiet har lov til å innkalle deg til avhør hvis de mistenker at du røyker hasj. Det holder at de har en mistanke. De trenger ikke å ha klare bevis for at du røyker hasj for at de skal kunne kalle deg inn til avhør. 

Hvis man blir innkalt til avhør, så har man plikt til å møte, men man har ikke plikt til å forklare seg, jf. straffeprosessloven § 230. Politiet skal gjøre mistenkte kjent med hva saken gjelder før det foretas avhør av mistenkte, jf. straffeprosessloven § 232

Når politiet etterforsker en sak er det en vanlig del av etterforskningen å kalle inn personer til avhør som de mener kan ha opplysninger som kan belyse saken. 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Bruker hasj

Hasj (colourbox.com)

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler