Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg slutt med dop?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg har brukt dop i 3 år snart, jeg vet det er farlig, men har lest på helse nettsider at hasj(marihuana) er godt for helsen, jeg har ikke problemer med bruk av hasj, men har problemer med bruk av annen dop for å bli glad. Jeg har brukt LSD, Magic mushrooms, ketamin, og annet lignende. Jeg har lurt på om jeg burde stoppe og hvorfor. Jeg har aldri klart og overdose, uansett hvor stor dosen er. Jeg føler at det har hjulpet meg gjennom mange ting. Jeg klarer å stoppe når som helst, men er ikke sikker på om jeg skal. Jeg har hatt det vanskelig i en lang stund og alt dopet har hjulpet meg gjennom alt sammen. Jeg tror jeg hadde begått selvmord om jeg ikke hadde brukt dop. Er jeg blitt mentalt skadet av alt dopet og bør jeg kontakte lege elle ha noen å snakke med? Gjennom mine opplevelser med dop så har det bare hatt positive effekter. Er dette noe jeg bør slutte med uten om tanken på at det er ulovlig?

Besvart 22.05.2019 15:22
 

Svar
Hei

Du skriver at bruk av rusmidler har hjulpet deg igjennom mange ting, og du hadde begått selvmord hvis du ikke hadde brukt det. Men, du lurer på om du har blitt skadet av det og bør oppsøke lege, eller bør slutte med det? Spørsmålet om du bør slutte er det vel bare du som kan svare på. Om du har blitt skadet av det må du vel også finne ut av sammen med lege eller annen fagperson. Det høres ut som du selv tenker det kan være lurt å få litt hjelp til å slutte. 

Mange bruker rusmidler i vanskelige perioder i livet fordi rus demper vonde følelser og tanker. Nettopp den følelsen av å oppleve problemløse, avslappende øyeblikk når rusen virker, er for mange drivkraften til å fortsette. Når rusen går ut kommer også problemene tilbake. På den måten kan rusen både bli en god venn, trøst og en vane. Men, da kan det også ende i problematisk bruk og avhengighet. Så rusen i seg selv løser som oftest ingen problemer på lang sikt, ofte skaper den nye.

Vi vet ikke om det er tilfellet med deg at rusen har fått negative konsekvenser. Du sier at du kan slutte når som helst, så da kan du vel velge om du vil fortsette eller ikke. Trenger du noen og drøfte din situasjon med er det lurt å ta kontakt med lege eller helsestasjon for ungdom.   


www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rus: kontakttelefoner

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping