Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg ta opp med foreldrene mine at boren min røyker?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Min bror som er 16-år gammel flyttet akkurat hjem igjen fordi han skal bytte skole osv. Etter at han kom hjem i huset igjen så syntes jeg alltid at det luktet litt røyk i gangen. En dag når jeg var i gangen gikk jeg til jakka hans å så i lummene. der fant heg en lighter og en pakke røyk. Jeg vet ikke om foreldrene mine vet det fordi lummene hans har ikke glidelås å det er lett å se i lomma hans. Jeg vet ikke va jeg skal gjøre eller si, skal jeg ta det opp med foreldrene mine?

Besvart 23.05.2019 23:37
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du kan bli bekymret for broren din som røyker og fint at du spør oss om hvordan du skal forholde deg til dette.

Siden du offisielt ikke vet at han røyker, synes jeg ikke du kan snakke med foreldrene dine om dette. Det er noe annet om du ser ham røyke eller om han forteller det selv til deg.

Du skal ikke føle noe ansvar for broren min. Det er dine foreldre som har dette ansvaret, og jeg tenker det er opp til dem å ta dette opp med ham.

De vil mest sannsynlig, akkurat som deg finne ut at han røyker, fordi lukten ofte avslører det.

Håper svaret kunne være til hjelp!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler