Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om jeg forteller om at jeg snuser og drikker alkohol?

Jente 14 år
 

Spørsmål

æ visste ikke kor æ sku skrive detta men; æ har selvmordstanker, er deprimert, har prøvd å ta livet av meg og kutter. dette vet sosiallæreren på skolen (skal til BUP). det de ikke vet er at jeg snuser og har tenkt å begynne å røyke og jeg har tatt med alkohol på skolen en gang og drikker gjerne ved sjansen. jeg lurte på om jeg forteller dette, hva som kan skje? burde jeg fortelle det? og ja egt bare det.

Besvart 23.05.2019 16:17
 

Svar
Hei!

Det er veldig bra at du har fortalt masse til sosiallæreren på skolen og at du skal få hjelp i BUP! Du skal være stolt av at du har klart å fortelle om alt det vanskelige.

Jeg blir bekymret for deg når du skriver at du vil begynne å røyke og at du gjerne drikker alkohol når du har sjansen. Du er veldig ung for å begynne å ruse deg.

Jeg forstår at du kanskje føler behovet for å ruse deg fordi du har det vanskelig. Men det å døyve vonde tanker og følelser med rus hjelper bare en kort periode. Det er hjelpen du får av sosiallærer og BUP som vil hjelpe deg på lang sikt.

Rusmidler kan gjøre at de psykiske plagene du har blir verre. Vanskelige tanker og vonde følelser kan bli forsterket og du kan føle deg enda verre enn før du ruset deg.

Jeg synes du skal prøve og fortelle dette også til sosiallæreren på skolen. Jeg kan ikke si noe om hva som kan skje dersom du forteller det. Mest sannsynlig skjer det ikke noe mer enn de planene som allerede er lagt, altså at du skal få hjelp av BUP. For at BUP skal få hjulpet deg best mulig er det viktig at de vet alt om deg.

Du kan også ta kontakt med rustelefonen. Her kan du snakke anonymt med mennesker som kan mye om rus. De som jobber her kan fortelle deg hva som er ulempen med å ruse seg og hva slags konsekvenser det har. Dette kan også være et godt sted å "øve" seg på å fortelle høyt til andre at du ruser deg.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

- Jeg orker ikke kjeft for at jeg ruser meg, men vil snakke med noen

Holder seg på hodet (colourbox.com)

Hvem kan jeg kontakte for å snakke om rus? Vil ikke bli kjefta på fordi jeg ruser meg selv, men jeg trenger noen å snakke med om det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser