Hopp til hovedinnholdet

Hvor lang tid må han gå før han er «clean»?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er veldig bekymret for vennen min. Han driver å røyker en blanding av brunt / grønt og skal på dopingtest via jobb (fordi jobben krever det) . Jeg prøver å stoppe han men det går ikke. Mitt spørsmål er. Hvor lang tid må han gå før han er «clean» liksom at testen ikke blir positiv. Testen er om en stund ( ca. 1 år til). Er han clean hvis han stopper nå? Jeg tok også to drag en gang (pga. Press) men trakk det ikke ned i lungene og ble ikke «høy». Er jeg clean da? For jeg har ikke gjort det siden... og det er over ett år siden. Hilsen en bekymra og nysjerrig venn

Besvart 24.05.2019 17:45
 

Svar
Hei


THC kan påvises i blodet i opptil et døgn etter et enkeltinntak, men opptil flere dager etter lengre tids bruk.

Når det gjelder urinprøver, kan THC-syre normalt påvises i opptil en uke etter et enkeltinntak, men ofte også mindre enn dette.

Ved daglig og høyt bruk over lang tid, kan det ta opptil tre måneder etter siste inntak før bruk av cannabis ikke lenger kan spores på en urinprøve.

Det betyr at vennen din ikke kommer til å teste positivt om ett år, så sant han slutter å bruke cannabis i god tid før testen. I ditt tilfelle vil du allerede være clean.

Det er bra at du snakker med vennen din om at du er bekymret, men husk at det ikke er ditt ansvar dersom han bestemmer seg for å fortsette å røyke. Synes du situasjonen er vanskelig kan du snakke med utekontakten eller helsestasjon for ungdom der du bor. De kan være en støtte, og gi deg råd om du trenger det.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler