Hopp til hovedinnholdet

En video av at jeg røyker har blit spredt videre

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har røyket et par ganger....også sendte jeg en video av meg selv til en jeg trodde jeg kunne stole på men så spredde han videoen til hele klassen og folk truer meg med å sende den til foreldrene mine

Besvart 02.07.2019 15:40
 

Svar
Hei

Så kjipt å høre at du opplever dette.

Få foreldre synes det er ok at barnet deres røyker, derfor forstår jeg godt at du er bekymret for at de skal få vite det. MEN det som ikke er greit er at noen sprer videoen av deg videre uten din tillatelse. Jeg blir også bekymret når du skriver at de truer deg. 

Det at andre truer deg med å sende videoen til foreldrene dine er ikke greit og heller ikke lov. I følge norsk lov er det ikke lov å truen andre eller å drive med utpressing. Så dersom de bruker denne videoen for å få deg til å gjøre noe eller gi dem noe, så er det ekstra alvorlig. 

Jeg tror det er lurt å snakke med noen voksne om dette. Fortell det til noen du stoler på. Gjerne de hjemme. De aller fleste foreldre forstår at unge gjør ting de ikke burde og tester ut ting, men de vil gjerne at dere snakker med dem dersom det skjer noe, uansett!

Dersom dette er helt uaktuelt kan du snakke med helsesykeplier på din skole, ta kontakt med helsestasjonen nå i sommerferien. Eller di kan dra på helsestasjon for ungdom der du bor. Kanskje har du en tante eller en bestefar det går an å fortelle dette til. Det viktigste er at du slipper å sitte med dette alene. 

Du vet jo sikkert allerede at røyking ikke er bra, men jeg legger med noen artikler dersom du ønsker hjelp til å ikke begynne fast eller til å slutte.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer

Alt du bør vite om røyking

Røykpakke og lighter ved siden av askebeger (foto: ung.no)

Sigaretter er det farligste produktet som selges og tar livet av mer enn halvparten av dem som bruker det. Det er heldigvis veldig få norske ungdommer som begynner å røyke og mange voksne har klart å slutte. Likevel dør fortsatt rundt 6000 nordmenn av røyking hvert år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett