Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg si til foreldrene mine om nikotinfri snus?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 16 år. Jeg snuser men de er nikotinfri og tobakksfri, men foreldrene mine vet de ikke de er ingen som vet de, men jeg vet ikke va jeg skal si til dem?

Besvart 22.08.2019 15:01
 

Svar
Hei gutt 16 år!

Det er opp til deg å bestemme om du synes at foreldrene dine skal vite at du snuser eller ikke. Kan hende er dette ikke så viktig for dem å vite? Eller kanskje det er best å fortelle det fordi det blir mye styr om de oppdager det? Hvis du synes det er best å være ærlig med dem, er det like greit å vise dem snusen og si at du har begynt å bruke den. Du må sannsynligvis forklare hva det er siden nikotin og tobakksfri snus er uvanlig. Du bør også være forberedt på å svare på hvorfor du snuser sånn snus. 

Den typen snus du bruker er ikke noe man blir avhengig av og heller ikke helseskadelig. En ting som kan være problematisk er at det er 18 års aldersgrense på den typen produkt. Foreldrene dine blir kanskje ikke så glade for at du bruker det når du ikke er gammel nok? Hvis det er foreldrene dine som gir deg pengene du bruker på å kjøpe snus, kan det hende de vil si at du ikke får lov til å kjøpe det.

Vennlig hilsen sykepleier med spesialkunnskap om tobakk

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk