Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å kjøpe frukt-tobakk uten nikotin og ta med til Norge.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Er det mulig å kjøpe fruktobakk til sitt eget bruk og ta med til Norge uten nikotin selvfølgelig? Det er til chicha vannpipe..

Besvart 28.10.2019 20:58
 

Svar
Hei

Vannpipetobakk med nikotin er ansett som et nytt tobakksprodukt i Norge og er derfor forbudt å importere og selge her i landet. Dette følger av forskrift om forbud mot nye tobakks- og nikotinprodukter § 2.

Vannpipetobakk som ikke inneholder tobakk eller nikotin, slik som f.eks kun frukt-/urteblandinger, vil ikke være omfattet av forbudet. Det betyr likevel ikke at slik røyk ikke kan være skadelig.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lover om snus, røyk og e-sigaretter (Tobakkskadeloven)

Bokstabel med Norges lover (foto: ung.no)

Noen synes vi har for strenge regler om tobakk og produkter som ligner på tobakk. Andre mener at vi burde forby alt sammen. Her får du svar på hvilke regler som gjelder, og hvorfor.

Les mer

Alt du bør vite om røyking

Røykpakke og lighter ved siden av askebeger (foto: ung.no)

Sigaretter er det farligste produktet som selges og tar livet av mer enn halvparten av dem som bruker det. Det er heldigvis veldig få norske ungdommer som begynner å røyke og mange voksne har klart å slutte. Likevel dør fortsatt rundt 6000 nordmenn av røyking hvert år.

Les mer

Er det farlig å røyke vannpipe?

Vannpipe (foto: ung.no)

Vannpipe kalles også shisha, hookah og narghile. I pipa røykes vannpipetobakk (frukttobakk) eller frukt- og urteblandinger. Begge deler er helseskadelig, og vannpipetobakk er forbudt i Norge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk