Hopp til hovedinnholdet

Vil jeg bli syk av snusing forrige helg?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og gutta snusa grovt forrige helg. jeg tok 3 snus på samme dag!! Og en av vennene mine tok 2 samtidig! Vil jeg bli syk nå? Liksom kreft eller noe sånt? Takk for svar, jeg stresser ;() ;^(

Besvart 31.10.2019 22:58
 

Svar
Hei gutt 13 år,

Du trenger ikke å bekymre deg for å bli alvorlig syk av snusingen forrige helg. Det stemmer at det er stoffer i snus som øker risikoen for kreft litt, men det er ikke sånn at alle som snuser automatisk får kreft. Det farligste med å prøve snus første  gang er nok at du risikerer å bli avhengig. Ingen planlegger å bli avhengig, men de fleste blir det likevel hvis de fortsetter å snuse. Det er usunt, dyrt og stressende å være avhengig av snus, særlig når man er for ung til å kjøpe det selv. 

Jeg anbefaler deg å ikke prøve å snuse igjen. Blir du først avhengig, kommer du til å få i deg mye mer av de farlige stoffene som finnes i snus. Når du er ung er kroppen ekstra sårbar for giftige stoffer og hjernens utvikling kan påvirkes av å få i seg nikotin. 

Vennlig hilsen sykepleier med spesialkunnskap om tobakk

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer

Myter om røyk og snus

Sigarett og myter (colourbox.com)

"Festrøyking er bare kos", "alle kan slutte hvis de vil", "lovene om snus er for strenge!","Mange røykere lever til de blir 100" Hva er myter og hva er fakta?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk