Hopp til hovedinnholdet

En gutt i klassen min snuser og snakker mye om sex

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er egt 12 men jeg må ha "svar" på dette. Det er en gutt i klassen min som snuser han bruker å legge ut på snap liksom et bilde av snusboksen og han prater litt om det på skolen.Hakke snap selv men vennene mine har sagt det. Jeg har en liten følelse av at han prøver å være kul men vennene mine tror han har det "vanskelig" jeg vet snus kan hjelpe hvis man har det tøft. Jeg vet ikke helt hva spørsmålet mitt var der men jaja(; Også en gang tok han meg på rompa eller han liksom klemte på en måte. Ugh det syntes jeg var så ekkelt og ubehagelig. Han har bare gjort det en gang men ja. Også bruker han å ha ståpikk på skolen også. Han bruker også å si til vennene sine at han skal hjem å runke. Det er så ekkelt at han sier det. Uansett så prater han hele tiden om sex. Han bruker å late som om han runker på skolen lsm bare på tull men det er fortsatt litt sånn eh

Besvart 30.10.2019 17:40
 

Svar
Hei!

Det er tidlig å begynne og snuse når man er 12-13 år. Det kan nok være noen som prøver det, men ikke så mange som bruker det mange ganger om dagen. 

Slik jeg forstår det så er det slik at du er litt bekymret for denne gutten. Du, og flere av vennene dine, tror kanskje han har det vanskelig. Det er ikke så lett for dere å skulle hjelpe han når dere ikke helt vet om han trenger hjelp. 

Det går an å snakke med læreren deres eller helsesykepleier på skolen om at dere tror han har det vanskelig. Da kan en av de voksne sjekke ut med han om det er slik. Det er kanskje lettere enn at dere spør selv. 

Jeg forstår at du synes det er ubehagelig at han tar på deg og snakker mye om sex. Det er jo slik at mange ungdommer blir veldig opptatt av sex og kropp når de kommer i puberteten. Mange gutter snakker høyt og mye om runking og sex. Det kan være både ubehagelig og slitsomt! Det er helt lov å si ifra om at du synes det er plagsomt! 

Gutter i den alderen kan få ståpikk når som helst og uten at de vil det. De fleste synes det er ganske irriterende når det ikke passer seg! Det er som regel ikke fordi de er seksuelt opphisset at de får ståpikk. 

Det er hvert fall lov å si ifra at du ikke vil at han skal ta på deg. Vær tydelig på at du ikke liker det, si det høyt: "jeg liker ikke at du tar på meg", eller "jeg vil at du skal slutte å ta på meg". Det er seksuell trakassering å ta på kroppen til noen som ikke vil det, og det er ikke lov. 

Si ifra til en voksen på skolen hvis han fortsetter å ta på deg!

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i dusken (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter puberteten for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk